top of page
Zoeken

Ayes wil Vlaamse bedrijven en overheden beter laten communiceren met hun omgeving.

Bijgewerkt op: 21 nov. 2019

PERSBERICHT. Oudenaarde / Oostende, 19 november 2019 – Met de oprichting van Ayes ziet het eerste communicatiebedrijf in Vlaanderen het levenslicht dat zich exclusief richt op het verbeteren van de manier waarop bedrijven en overheden met hun omgeving communiceren.


Nooit was het voor organisaties eenvoudiger om een gesprek aan te gaan met hun stakeholders, of het nu omwonenden, medewerkers of andere betrokkenen betreft. Toch lijkt het alsof elkeen zich vandaag op een eiland bevindt en het moeilijker dan ooit is om in dialoog te treden.


Nood aan professionele aanpak

Waar mensen niet met elkaar in dialoog gaan, en niet kunnen ‘participeren aan het gesprek’ verloopt elk samenleven moeilijk. Denk hierbij maar aan het ontelbare aantal projecten, vergunningen of andere initiatieven die geblokkeerd worden door ontevreden en mondige omwonenden. Vaak organiseren ze zich in buurtcomités of worden protestgroepen op Facebook opgestart, resulterend in een buurt met zwarte vlaggen. “We waren niet op de hoogte” en “Hierover werd niks gecommuniceerd”, zijn enkele van de logische reacties die je dan vaak te horen krijgt.


Een proactieve aanpak met een constructieve dialoog tussen de betrokken partijen leidt meestal tot goede resultaten. Ayes, agentschap voor omgevingscommunicatie, is ontstaan uit de vaststelling dat er op dit vlak nood is aan een professionele aanpak. “Wie op Google naar omgevingscommunicatie zoekt, vindt nauwelijks resultaten uit Vlaanderen. Het lijkt alsof enkel Nederlandse bedrijven en overheden met dit thema begaan zijn. Toch is de behoefte hier net zo hoog.”, aldus Frank Vanmeenen, partner bij Ayes.Omgevingscommunicatie: een ruim begrip.

“Hoewel bij omgevingscommunicatie vaak enkel aan ‘communiceren met de buurt’ wordt gedacht, is dit een veel ruimer begrip. Het omvat de communicatie naar elke belanghebbende van een organisatie”, zegt Hervé Heesterbeek, partner bij Ayes. Deze ‘stakeholder’ is elke persoon of groep die het bereiken van organisatiedoelen

kan beïnvloeden of daardoor wordt beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie naar huidige of toekomstige medewerkers, employer branding, financiële communicatie, contacten met de overheden,...Ayes – Agentschap voor omgevingscommunicatie

Drijvende kracht achter Ayes zijn Frank Vanmeenen en Hervé Heesterbeek, beiden doorwinterde experts met een lange historiek in communicatie bij enkele van de grootste organisaties in ons land. “Samen met een team van onafhankelijke experten ondersteunen we organisaties, bedrijven en overheden in hun omgevingscommunicatie. Klassieke bureaus zijn vaak niet gespecialiseerd in deze materie en kunnen meestal niet het gepaste antwoord geven op al deze vragen en gevoeligheden”, aldus nog Hervé Heesterbeek.


Met operationele aanwezigheid in Oostende en Oudenaarde focust het agentschap zich op dit moment enkel op Vlaanderen. “De recente gebeurtenissen rond de komst van het asielcentrum in Bilzen toont aan dat hier, bij ons, de nood aan dialoog hoog is. Het bijstaan van lokale overheden en organisaties in het proactief communiceren met hun inwoners en omwonenden, vormt een van de domeinen waar onze expertise een absolute meerwaarde kan bieden”, besluit Frank Vanmeenen.


 

Over Ayes

Ayes, agentschap voor omgevingscommunicatie, is het eerste communicatieagentschap in Vlaanderen dat zich exclusief richt op het verbeteren van de manier waarop bedrijven en overheden met hun omgeving communiceren. Ayes helpt organisaties om op de best mogelijke manier in dialoog te gaan, proactief en met respect voor alle belanghebbenden. Het agentschap beschikt hiervoor over een ervaren team onafhankelijke experten. www.ayes.be


Voor meer informatie, contacteer:

Frank Vanmeenen, partner – 0499 980 341 – frank.vanmeenen@ayes.be

Hervé Heesterbeek, partner - 0475 513 303 – herve.heesterbeek@ayes.be

139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page